2016-12-03

Час програмирања у оквиру Недеље програмирања 2016.


И ове школске године наша школа учествује на акцији Час програмирања која се реализује у току Недеље програмирања од 5. до 12. децембра широм света. Према подацима са сајта https://hourofcode.com више од 130000 догађаја везаних за промоцију часа програмирања биће организовано широм света.
Час програмирања је једносатни увод у рачунарство, осмишљен за демистификацију програмирања и као доказ да свако може научити основе. Погледајте туторијале у прилогу овог поста.
Час програмирања може да се организује било када у току недеље програмирања.
Час програмирања организује Code.org  јавна непрофитна организације посвећене ширењу информатике тако што омогућују доступност у све више школа.
Циљ Часа програмирања није научити свакога како да постане врсни познавалац рачунара за сат времена. Сат времена је довољно за схватање да је рачунарство забавно и креативно, да је доступно свим узрастима, за све ученике, без обзира на њихову претходно искуство и образовање.

Било ко може организовати Час програмирања у било које вријеме. Туторијали остају на интернету целе године. Може се  очекивати да туторијали и наставни план и програм бити вечно доступни на страницама ове акције. 
Препоручујемо да се посете следеће веб странице:

Колекција туторијала за час програмирања

Write your first computer program

Star Wars: Building a Galaxy with Code
Code with Anna and Elsa

Нема коментара:

Google+