2015-01-03

Предлози за зимски распуст уз рачунар и интернет


Драга децо,
Пред Вама је зимски распуст. После краћег одмора (неки ће рећи да се нису ни уморили) биће вам досадно ако немате осмишљене зимске активности. Моја је препорука је да што више времена проведете на свежем ваздуху у игри али то због временских услова није увек могуће .
Моји предлози за ове дуге зимске дане су следећи:
1. Они који нису урадили све задатке нека посете своју Гугл учионицу и нека покушају да ураде преостале задатке (треба да оправдају поверење).
2. Они које интересује програмирање на забаван начин без икаквих предуслова нека посете линк  http://learn.code.org/s/1/.
3. Оне који би да се такмиче из програмирања нека посете сајт http://programiranje.oshrs.edu.rs/ (фебруара месеца је такмичење а из наше школе традиционално неколико ученика учествује).
4. Оне који желе да прошире знање из неких других предмета нека посете сајт на адреси http://informatikaplus.oshrs.edu.rs/
Неке интересантне категорије на овом сајту су:


За свакога по нешто. Зар не!
Ја вам топло препоручујем да посетите виртуелне лабораторије. Забавне су а неке од њих су прави симулатори за професионалну обуку за рад у некој области. Вреди пробати.
5. Неки од вас желе креативну забаву уз коришћење рачунара. Препоручујем да се бавите мало забавном графиком а линкови су следећи 6. Неки од вас би да се играју али тако да то не буде траћење времена. Ту су образовне игре на линку http://goo.gl/mfLCrA
Ово су опште препоруке а за неколико дана  очекујте и конкретније.

Уживајте,

ваш наставник Информатике и рачунарства

 

Нема коментара:

Google+