2013-02-05

2013-02-05: Данас се обележава ''Дан безбеднијег интернета''

Данас се десети пут по реду у више од 100 земаља света на 6 континената обележава „Дан безбеднијег интернета“. 5. фебруар је дан када сваки појединац, корисник интернета али и цела интернет заједница треба да размисле о бољој заштити приватних података и безбедности наших вољених и нас самих током сурфовања интернетом.

У обележавању овог дана поново учестује и Google, који је прошле године покренуо кампању Good to Know (Добро је знати) која је промовисана на истоименом сајту који се налази на адреси http://www.google.com/goodtoknow/. Страница је поводом овогодишњег обележавања „Дана безбеднијег интернета“ ажурирана тако да сада има нови дизајн и на њој се налазе неки нови савети о томе како се штити безбедност Google-ових производа, али и како да заштитите себе и своју породицу од превара и крађе идентитета.

Тема овогодишњег „Дана безбеднијег интернета“ су онлине права и обавезе. Google предводи ову иницијативу а из компаније кажу да је заштита корисника један од водећих приоритета у Google-у. „Без обзира да ли се ради о развоју лако употребљивих алата који служе корисницима за управљање приватним подацима на интернету или о борби против лоших момака која се одвија иза сцене, ми непрекидно улажемо како би смо Google учинили најбољим сервисом на који се можете ослонити и бити безбедни 24 сата дневно, 7 дана недељно колико ми радимо за вас“, поручују корисницима из Google-а.

Занимљиво у вези интернет превара је да се сви ми питамо ко наседа на њих, али чињеница да оне постоје говори да преваранти налазе своје жртве на интернету. То је онај део корисника интернета који не схватају у потпуности да постоји мрачна страна интернета, лоши људи који покушавају да се домогну приватних података корисника па и да их опљачкају. „Дан безбеднијег интернета“ је управо посвећен таквим људима.

И на крају, обележите и ви овај дан. Ако сматрате себе искуснијим корисником интернета, помозите неком ко то није. Питајте га да ли му је потребна помоћ и научите га како да безбедно користи интернет и како да заштити своје приватне податке на интернету.

Више информација о свему овоме можете наћи на сајту Saferinternet.org
Преузето са линка.

Нема коментара:

Google+