2010-06-05

Порука од наставника ученицима осмог разреда поводом завршетка школске 2009/2010.

Поштовани ученици,

Завршили сте основну школу и сада се интензивно припремате за полагање пријемних испита за упис у средњу школу.
Као што сте видели поставио сам корисне линкове који вам могу помоћи. Наведени линкови су:

Надам се да ћете успешно положити пријемни испит и уписати школу коју желите.
После окончања уписних процедура пред вама је период одмора. Реално је да после десетак дана будете одморни а после тога долази период неактивности који може да буде штетан јер нерад проузрокује губитак радног капацитета тако да полазак у средњу школу може да буде болан јер поново треба да успоставите радне навике и да се навикнете на рад у новој средини са новим друговима и другарицама и новим наставницима.
Из тих разлога вам саветујем да период после завршетка уписних активности у средњу школу осмислите неким формама активног одмора.
На првом месту бих вам саветовао да направите анализу свог рада у основној школи (однос према учењу, однос према друговима и другарицама, однос према наставницима) и да закључите где можете да промените своје понашање и ставове да би сте у наставку свог школовања били успешнији.
Препоручујем да направите анализу стеченог знања из кључних предмета за наставак школовања и да те празнине попуните. Ово важи за све вас без обзира на ваш успех у основној школи. Када почне нова школска година нећете имати времена да се враћате назад већ ћете наставити даље. Нико вас неће чекати и нико вам неће праштати вашу несигурност и евентуално незнање.
Такође је ово лето прилика да унапредите ваш лични профил којим ћете се представити својим новим друговима и наставницима.
Препоручујем вам посветите време сређивању информација о вама којима могу други да приступе а ту превасходно мислим на ваш Фејсбук (Facebook) профил, Мојпростор (MySpace) профил, Баз (Buzz) профил, блог профил, Јутубе (YouTube) профил, Пикаса (Picasa) профил, итд.
Ту вам може помоћи вежба коју сте радили у другом полугођу и која се налази на линку и линку.
Уколико будем имао времена публиковаћу још неке материјале на задату тему које ћете моћи да нађете на линку.
Једна корисна активност у току летњег периода може да вам буде стицање додатних знања за примену информационих технологија у реалним ситуацијама. Препоручујем следећи линк http://www.google.com/profiles/OSHRS.Informatika#buzz који ћу периодично ажурирати најновијим вестима.
Такође вам могу бити корисна знања везана за презентовање информација о неком догађају или некој активности. Из тих разлога вам препоручујем следеће линкове (са веб стране)

Препоручујем такође да посетите страну електронског часописа за младе "Топ Зона" а такође и часопис Мајкрософтовог програма "Партнер у учењу" у Србији.
Препоручујем још неке линкове:

Поред реченог у току лета бавите се спортом и гледајте да што више времена проведете у природи.
Желим вам пуно успеха на пријемним испитима и у даљем школовању.

Срдачан поздрав,

--
Милан Милошевић
наставник информатике и рачунарства
ОШ "Херој Радмила Шишковић"
Смедеревска Паланка
Тел:026/322-060
Е-пошта: informatika@oshrs.edu.rs
Веб: www.oshrs.edu.rs

Нема коментара:

Google+