2010-06-15

Порука од наставника поводом завршетка школске 2009/2010.

Поштовани ученици,


Завршила се и ова школска година и пред вама је више од два месеца школског распуста ().
Реално је да после десетак дана будете одморни а после тога долази период неактивности () који може да буде штетан јер нерад проузрокује губитак радног капацитета тако да полазак у школу може да буде болан јер поново треба да успоставите радне навике.
Из тих разлога вам саветујем да период школског распуста осмислите неким формама активног одмора ().
На првом месту бих вам саветовао да направите анализу свог рада у претходној школској години (однос према учењу (), однос према друговима и другарицама (), однос према наставницима ()) и да закључите где можете да промените своје понашање и ставове да би сте у наставку свог школовања били успешнији.
Препоручујем да направите анализу стеченог знања из кључних предмета за наставак школовања и да те празнине попуните. Ово важи за све вас без обзира на ваш успех у овој школској години. Када почне нова школска година нећете имати времена да се враћате назад већ ћете наставити даље. Нико вас неће чекати и нико вам неће праштати вашу несигурност и евентуално незнање.
Препоручујем вам да посветите време сређивању информација о вама на интернету (уколико их имате) којима могу други да приступе а ту превасходно мислим на ваш Фејсбук (Facebook) профил, Мојпростор (MySpace) профил, Баз (Buzz) профил, блог профил, Јутубе (YouTube) профил, Пикаса (Picasa) профил, итд.
Ту вам може помоћи вежба која је осмишљена за ученике осмог разреда и која се налази на линку и линку.
Уколико будем имао времена публиковаћу још неке материјале на задату тему које ћете моћи да нађете на линку. Корисне су и вежбе са линкова за ученике осмог разреда у школској 2009/2010. које се налазе на адреси и на адреси.
Једна корисна активност у току летњег периода може да вам буде стицање додатних знања () за примену информационих технологија у реалним ситуацијама. Препоручујем следећи линк http://www.google.com/profiles/OSHRS.Informatika#buzz који ћу периодично ажурирати најновијим вестима.
Такође вам могу бити корисна знања везана за презентовање информација о неком догађају или некој активности. Из тих разлога вам препоручујем следеће линкове (са веб стране)
Препоручујем такође да посетите страну електронског часописа за младе "Топ Зона" а такође и часопис Мајкрософтовог програма "Партнер у учењу" у Србији.
Препоручујем још неке линкове:
У следећој школској години ученике будућег осмог разреда из предмета Информатика и рачунарство очекује следеће.
У следећој школској години ученике будућег седмог разреда из предмета Информатика и рачунарство очекује следеће.
У следећој школској години ученике будућег шестог разреда из предмета Информатика и рачунарство очекује следеће.
Такође ће и додатна настава из предмета Информатика и рачунарство у оквиру секције за мултимедију бити допуњена новим садржајима уз могућност да реализујете више мултимедијалних пројеката.
За ученике које интересује програмирање препоручујем да у летњем периоду посете следећи сајт где могу добити обиље корисних информација о практичним применама програмирања. У ствари свима вама препоручујем да посетите наведени сајт јер је на забаван начин представљена једна интересантна тема. Ако вам нешто није јасно слободно можете да ми се обратите (ако касним са одговором немојте замерити - лето је ).
Корисно је да своје знање освежите посетом сајтовима који се налазе на страни. (Није лоше поновити градиво и успут научити и нешто ново)
Слободно проследите овај мејл својим друговима чију е-маил адресу немам у свом адресару. Верујем да ће вам бити захвални.
Са великим задовољством вас обавештавам да је наша школа ушла у програм Гугла за образовне институције тако да ћете бити у могућности да користите најновије технологије из Гугла (сви ученици и наставници ће добити е-маил адресе уз могућност да користе Гугл Документе, Гугл пошту, Гугл Сајтови, Гугл Календар, Гугл Адресар, итд.) на домен школе. Више информација о овом програму у коме је наша школа могу да се нађу на адреси.
Поред реченог у току лета бавите се спортом и гледајте да што више времена проведете у природи.
Видимо се 1. септембра.
Срдачан поздрав,


--
Милан Милошевић
наставник информатике и рачунарства
ОШ "Херој Радмила Шишковић"
Смедеревска Паланка
Тел:026/322-060
Е-пошта: informatika@oshrs.edu.rs
Веб: www.oshrs.edu.rs

Нема коментара:

Google+